KOLPA 2018
RAZPIS
Za 29. tradicionalni, mednarodni tekmovalni spust
» SLOVENSKE REKE «
KAJAK, KANU, RAFTING
Mini raft R2 in Raft R6 se štejeta za POKAL SLOVENIJE
ORGANIZATOR:
TŠD Kostel in Rafting zveza Slovenije
TEKMOVALNA PROGA: reka Kolpa:
START: Srobotnik ob Kolpi, ob 11.00 uri
CILJ: Fara
DOLŽINA: cca.11 km
TEŽAVNOST: DV 2-3
DATUM: Torek, 01.05.2018
KATEGORIJE: Vse kategorije kajaka, kanujev, raftov in mini raftov.
PRIJAVE Na zgornji naslov ali na startu pol ure pred začetkom.
PRAVILA: Vsak udeleženec nastopa na lastno odgovornost, obvezna uporaba zaščitne opreme.
Po končanem spustu bo na cilju družabno srečanje.
STARTNINA: 10,00 € po osebi ( plačilo na zbornem mestu).
NAGRADE: Vsak udeleženec prejme majico ter toplo malico in napitek.
Prvo uvrščeni dobijo pokale ali medalje in praktična darila. Za gostinske usluge bo poskrbljeno.
INFORMACIJE: Pri organizatorju lahko najamete plovila na tel.:
041 806-355 Klarič Alen.
Dodatne informacije na tel: (01) 8942-175, (041) 549-938 dr. Stanko Nikolič ali na 040 51 66 60 Nataša Letig Žagar.
VABIMO VSE LJUBITELJE VODA, ŠE POSEBEJ ČISTE REKE
KOLPE, DA SE UDELEŽIJO TEGA SPUSTA IN PREŽIVIJO LEPE
TRENUTKE V ČUDOVITI NARAVI !
NA SVIDENJE NA KOLPI !
Hrib pri Fari, april 2018 Organizacijski odbor
KOLPA - 2017
RAZPIS
Za tekmovanje ljubiteljev priprave kostelskega čušpajsa
Turistično športno društvo (TŠD) Kostel organizira dvanajsto posebno kulinarično prireditev za ljubitelje kuhanja značilne kostelske enolončnice – Kostelskega čušpajsa.
Vse, ki ste ljubitelji in/ali vešči priprav enolončnic, vabimo da se udeležite tega zanimivega tekmovanja. Kostelski čušpajs boste kuhali na IZLETNIŠKI KMETIJI PADOVAC v Selu pri Kostelu, v petek 18. avgusta 2017.
Zbor tekmovalcev bo ob 16.00 uri. Dogovor o podrobnostih tekmovanja bo trajal do 16.30 ure. Takrat je tudi pričetek kuhanja.
TŠD Kostel vabi vse, ki imate primerno opremo (kotliček na plin), da se udeležite tekmovanja in kuhate na omenjeni lokaciji, kar bo nedvomno zanimiva atrakcija. Vsi sodelujoči morajo svoje kuhanje organizirati tako, da bo Kostelski čušpajs kuhan najkasneje do 18.30 ure.
Kostelski čušpajs pripravite iz naslednjih sestavin (za deset oseb), ki jih morate priskrbeti sami:
- 70 dag ene vrste mesa,
- 30 dag rdečega korenja,
- 30 dag stročjega fižola,
- 40 dag graha,
- 40 dag svežega zelja,
- 40 dag krompirja,
- 40 dag mlade koruze,
- po okusu: olje, čebula, moka, sol, poper, dišave.....
Za prostor, jedilni pribor, kruh in pijačo bo poskrbel organizator, TŠD Kostel. Zagotovili bomo tudi gostinske usluge in kulturni program.
Kostelski čušpajs bo degustirala in ocenjevala strokovna tričlanska komisija znanih kulinaričnih strokovnjakov: Marija Bauer, Leon Pogelšek in Brigita Jalšovec, nato bo sledila pokušina pripravljenih jedi in družabno srečanje.
Organizator bo prvim trem podelil priznanja in darila, vsi udeleženci tekmovanja pa prejmejo zahvalo za sodelovanje in praktično darilo.
Prijavite se najkasneje do četrtka 17. avgusta 2017 na naslov: TŠD Kostel, Hrib 6, 1336 Kostel ali na telefon/fax: 01/8942 175 ali GSM 041 549 938.
VLJUDNO VABLJENI
Hrib pri Fari, 02. 08. 2017
Predsednik TŠD Kostel
dr. Stanko Nikolič