Domov
SLO I ENG I DE
 

 

 

 

 

 

 

KOLPA - 2017

RAZPIS

Za tekmovanje ljubiteljev priprave kostelskega čušpajsa

 

Turistično športno društvo (TŠD) Kostel organizira dvanajsto posebno kulinarično prireditev za ljubitelje kuhanja značilne kostelske enolončnice – Kostelskega čušpajsa.

Vse, ki ste ljubitelji in/ali vešči priprav enolončnic, vabimo da se udeležite tega zanimivega tekmovanja. Kostelski čušpajs boste kuhali na IZLETNIŠKI KMETIJI PADOVAC v Selu pri Kostelu, v petek 18. avgusta 2017.

Zbor tekmovalcev bo ob 16.00 uri. Dogovor o podrobnostih tekmovanja bo trajal do 16.30 ure. Takrat je tudi pričetek kuhanja.

TŠD Kostel vabi vse, ki imate primerno opremo (kotliček na plin), da se udeležite tekmovanja in kuhate na omenjeni lokaciji, kar bo nedvomno zanimiva atrakcija. Vsi sodelujoči morajo svoje kuhanje organizirati tako, da bo Kostelski čušpajs kuhan najkasneje do 18.30 ure.

Kostelski čušpajs pripravite iz naslednjih sestavin (za deset oseb), ki jih morate priskrbeti sami:

  • 70 dag ene vrste mesa,
  • 30 dag rdečega korenja,
  • 30 dag stročjega fižola,
  • 40 dag graha,
  • 40 dag svežega zelja,
  • 40 dag krompirja,
  • 40 dag mlade koruze,
  • po okusu: olje, čebula, moka, sol, poper, dišave.....

 

Za prostor, jedilni pribor, kruh in pijačo bo poskrbel organizator, TŠD Kostel. Zagotovili bomo tudi gostinske usluge in kulturni program.

Kostelski čušpajs bo degustirala in ocenjevala strokovna tričlanska komisija znanih kulinaričnih strokovnjakov: Marija Bauer, Leon Pogelšek in Brigita Jalšovec, nato bo sledila pokušina pripravljenih jedi in družabno srečanje.

Organizator bo prvim trem podelil priznanja in darila, vsi udeleženci tekmovanja pa prejmejo zahvalo za sodelovanje in praktično darilo.

Prijavite se najkasneje do četrtka 17. avgusta 2017 na naslov: TŠD Kostel, Hrib 6, 1336 Kostel ali na telefon/fax: 01/8942 175 ali GSM 041 549 938.

VLJUDNO VABLJENI

Hrib pri Fari, 02. 08. 2017

Predsednik TŠD Kostel

dr. Stanko Nikolič

 

 

KOLPA - 2016

RAZPIS

18. NATEČAJ ZA NAJLEPŠE OKRAŠENO STANOVANJSKO HIŠO, VIKEND, POSLOVNI PROSTOR IN SAKRALNI OBJEKT

Turistično športno društvo Kostel in Občina Kostel razpisujeta natečaj za najlepše okrašeno stanovanjsko hišo, vikend, poslovni prostor in sakralni objekt v božično-novoletnem času.
V posameznih kategorijah bodo najlepši nagrajeni. Dodatne informacije na Turistično športnem društvu Kostel po telefonu:

01/89 42 175 ali 041 54 99 38

 

Predsednik TŠD Kostel:
Dr. Stanko Nikolič

Hrib, 5.12.2016Komisija v sestavi: dr. Stanko Nikolič, Marija Zdravič, Bojana Selan in drugi je ugotovila, da je v letošnjem letu okrašenih še več hiš kot v preteklih letih. Komisija si je ogledala vse okrastive po razpisu in najlepše okrašenim podelila nagrade. Te so: domačija Sovič Vas, domačija Kolenc Vas, domačija Pelcar Oskrt, domačija Cimprič Vas,  Rauh Jože Vas, domačija Klobučar Vrh, domačija Nikolič Hrib, družina Šakič Briga, družina Jurkovič Gotenc, domačija Ofak Anton Potok, družina Zdravič-Malnar Kuželj, družina Malnar Padovo, domačija Črnkovič Dren, balkon Janeš Potok, domačija Dolšak Potok, domačija Malnar Potok, Rauh Tine Vas, domačija Bojc Vas, domačija Klarič Potok, družine Zdravič-Bauer-Ožanič Dren,  gasilni dom Vas-Fara, Zavod za kulturo in turizem Kostel in Občina Kostel ter drugi.

Poleg 60 in več okrašenih objektov, ki si jih je komisija ogledala, je ocenila , da jih 22 zgoraj naštetih posebej izstopa. Pohvalna je tudi ugotovitev, da redkokatera hiša nima vsaj minimalne praznične okrasitve. Naše društvo je verjetno edino na Kočevskem , ki si prizadeva nagraditi trud ljudi, da v božično-novoletnem času z osvetlitvijo svojih domov polepšajo okolico in prispevajo k prazničnemu vzdušju.

Komisija se vsem tekmovalcem iskreno zahvaljuje in jih vabi, da se udeležijo natečaja tudi prihodnje leto v božično novoletnem času.


Predsednik TŠD Kostel:
Dr. Stanko Nikolič    

 
Foto galerija

Foto galerija
(C) TŠD Kostel
Izdelava strani: Bela Svetloba d.o.o.